torstai 25. heinäkuuta 2019

Langanpäät (blogin viimeinen kirjoitus)

Forrest Gump sanoi legendaariset sanat: "Elämä on kuin suklaarasia, koskaan ei tiedä mitä saa."

Lankakerästä voi itse halutessaan määrätä, mitä siitä tulee. Tai jättää käyttämättä. Elämä on kuin lankakerä.

Uusi lankakerä on siisti ja käyttämätön. Joskus voi olla hankala löytää alkua kerästä, langanpäätä. Kun sen löytää, vähän aikaa kerä purkautuu siististi. Kerästä muotoutuu joku uusi asia - sukka, paita, mikälie. Joskus suunnitelmallisesti, joskus suunnittelematta.

Usein monta kerää yhdistyy samaan asiaan. Langat kietoutuu, syntyy jotain monimutkaista ja tyydyttävää. Saa onnistumisen tunteen, kun näkee käteensä tuotoksen. Langat ovat monen värisiä tai harmaita. Ne voi värjätä itse, jos haluaa.

Joskus menee vikaan. Pitää purkaa jo tehtyä tai aloittaa alusta. Jos ei sitä tee, kupru jää tuotokseen. Ja se voi tulla vastaan pitkänkin ajan jälkeen uudelleen. Ja harmittaa. Miksi ei tuota aikoinaan tehnyt kunnolla. Olisi pitänyt purkaa.

Mitä tahansa tekeekin, kokemuksen kautta saa aikaan jotain parempaa. Nopeammin, siistimmin, monimutkaisempaa. Jos malttaa lukea muiden tekemiä ohjeita, oppii uutta ja pystyy kehittymään.

Kun lankakerä vähenee, se muuttuu sotkuiseksi. Siinä on usein solmuja, joita pitää setviä. Joskus lankakerä jää kesken, ennen kun tuotoksen saa loppuun. Pitää aloittaa uusi kerä. Aika usein saat jotain tehtyä, mutta jäljelle jää pieni sotkuinen nyytti lankaa, jolle ei löydy heti käyttöä. Langanpäät pitää päätellä, muuten lopputulos on huolittelematon ja epäsiisti.

Elämä on kuin lankakerä.

Olen kirjoittanut tämän blogin alunperin vuoden 2017 alussa, mutta jostain syystä tämä jäi julkaisematta. Mitään erityistä syytä ei tainnut olla. Monta kertaa olen miettinyt, että asioilla - niin kuin blogeilla - pitäisi olla alku ja loppu. Ehkä tämä oli tämän blogin luonteva lopetus, joka jäi roikkumaan päättämättömänä lankana. Päättelen nyt sen ja aloitan uuden blogin. Koska sille on tarve oman pääni sisällä. Prosessi jatkuu.

Tervetuloa lukemaan "Rouheesti kaasulla" -blogia. Kaasuautoilijan arkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti