keskiviikko 27. elokuuta 2014

Määränpää ei ole tärkeä

Auton kuljettaja ei syyllistynyt
liikenteen vaarantamiseen
kuvan ottamishetkellä.
Nautin pitkistä ajomatkoista, joko yksin tai hyvässä seurassa.

Yksin ajaessa mieli lepää ja ajatukset harhailee. Usein moni ongelmallinen kohta ratkeaa, kun maisemat vilistää ohi ja aivot saa prosessoida asioita omaan tahtiinsa. Hands Free korvassa on aikaa lörpötellä niitä näitä tai jos kyydissä on joku, niin matka sujuu nopeasti.

Muutaman kerran - kuten tänään - ei halunnut päästä vielä perille, vaan jatkaa matkaa. Kävin kaupassa ja kodin risteyksessä radiosta tuli sen verran hauskaa ohjelmaa, että halusin kuunnella sen loppuun. Päätin siis ajaa pienen kiertoajelun Toivakkaan ja takaisin, että kuulisin miten Radio Cityn kertomus päättyi. Itse aihe ei ollut olennainen, vaan se, että halusin ottaa aikaa vain itselle.

Radio City (ent. Radio Jyväskylä) on yleensä aina päällä autossa ja monet kerrat olen nauranut erityisesti kyseisen kanavan huonoille vitseille. Ilman heitä en esimerkiksi tietäisi, millainen on oikeasti "sää kuin morsian" (kuuma, kostea ja salamoi). Ja musiikkikin on juuri minun makuun. Muutamaankin otteeseen on nuppi kääntynyt kaakkoon, kun kajareista on lähtenyt soljumaan tuttu sulosointu: "We're all living in a Amerika. Amerika. Amerika ist wunderbar".

Määränpää ei ole aina tärkeä, vaan itse matka. Niin kuin elämässä yleensä.

ps. Nyt varmaan muutamat viherystäväni ottavat kuitenkin hernettä nenään luonnon tuhoamisesta saastuttavan auton johdosta. Heille aion joskus näyttää vastineeksi ala-asteella piirtämäni kuvan aiheeesta "vaalijuliste" :-D ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti